Arkadaşı ile alışverişe gitmişti avmde Annesinin elinden Covid-19 aşısını oldu. (İHA)
12 Ocak 2022

Saglik Bakanligi tarafindan, Covid-19 ile mücadele kapsaminda baslatilan asilama kampanyasi tüm hiziyla devam ediyor. Bu kapsamda Ankara’da yer alan bir alisveris merkezinde de asilamalar gerçeklestirildi.

‘Yerinde asi’ uygulamasi ile tren garlari, havalimanlari, otogarlar, AVM’ler ve organize sanayi bölgeleri gibi alanlarda Saglik Bakanliginca kurulan asi merkezlerinde asilamalar gerçeklestirilecek. Arkadasiyla alisveris yapmak için geldigi AVM’de annesini gören Umutcan Çimgöl, burada asi uygulandigini ögrenince hemen asisini oldugunu söyledi.

Daha önce asi için randevu aldigini ve randevusunu bekledigini, ancak böyle bir hizmet oldugunu duyunca hemen faydalandigini belirten Çimgöl, annesinin elinin oldukça hafif oldugunu belirtti.

"Annemin eli çok hafifmis gerçekten hiç hissetmedim"

AVM’de arkadasi ile alisverise geldigi sirada asisini annesinin elinden olan Umutcan Çimgöl, “Bu konuda olumlu düsünüyorum. Çünkü bu konu ile ilgili baska ülkelerde de olumlu seyler duyuyordum. Mantikli oldugunu düsünüyorum. Çünkü insanlarin hastaneye gitmeye vakti olmayabilir. AVMlere insanlarin çogunlugu her dakika geliyor ve geldiklerinde de asilarini olabilirler. Ben de o sekilde karar verdim, gördüm ve asimi olmaya karar verdim. Asiyi oldum o yüzden basarili oldugunu düsünüyorum. Insallah daya yaygin bir sekilde, daha yaygin yerlerde asilamaya devam eder. Annemin eli çok hafifmis gerçekten. Hiç hissetmedim. Çok da güzel oldu eline saglik. Bana kalirsa herkes asiyi yaptirmali” seklinde konustu.

Normalde, Yenimahalle Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde ebe olarak görev yapan ve asi biriminde görevlendirilen anne Gültaze Çimgöl ise “Umarim asilama yogun bir sekilde devam eder. Bir an önce bu isi hizlandirip bitirmek istiyoruz biz de. Oglumun gelmesi benim için de sürpriz oldu. Hos bir tesadüf oldu. Daha önce de saglik evinde çalistim, o zaman da orada çalisan tek ebe oldugum için kendi çocugumu da asilamistim” diye konustu.

Yenimahalle Egitim ve Arastirma Hastanesi Saglik Bakim Hizmetleri Müdürü Aynur Yazici Sorucuoglu, “Bugün itibariyle basladik, buranin çalisanlari ve müsterilerine asi uygulayacagiz. Suan da talep yogun. AVM merkezi bize tibbi bir oda hazirladi. Biz de ekipmanlarimizi getirdik, acil dolabimiz var, sedyemiz var, hekimlerimiz ve hemsirelerimiz burada. Suan da herhangi bir olumsuzluk yasamadik. 10.00-18.00 saatleri arasinda yapiyoruz. Halkimiza daha çabuk ulasmak ve asi oranimiz artirmak amaciyla bu yapildi. Tüm vatandaslarimizi bekliyoruz.

Yüzme antrenörü oldugunu söyleyen ve isini daha rahat yapabilmek için asi oldugunu söyleyen Güran Taspinar, “Ben arkadasimla beraber geldim, haberini almistim. Bence çok da güzel oldu. Çünkü insanlar hastaneye giderken de çekiniyor. Bu bizim için çok güzel oldu. Uygulama eger ne kadar genisletilirse o kadar güzel olur. Çünkü insanlarin ulasimi bu uygulamalara ne kadar kolay olursa o kadar iyi. Asilar çok önemli çünkü” açiklamasinda bulundu.

AVM içerisinde yer alan lokantada asçi olarak görev yapan Samet Demircan ise, “Çok güzel bir duygu. Beklemedigimiz halde geldiler, çok tesekkür ederiz. Gidip sira beklemektense burada ayagimiza kadar gelmisler, isimizden de alikoymadilar bizi, çok tesekkür ederiz” dedi.

Kaynak : İHA