Çocuk İzlem Merkezi (ÇİM) İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı
23 Mayıs 2023

• 1.
  • 2.

Ankara Vali Yardımcımız Sn. Osman Akbaş yönetiminde, Çocuk İzlem Merkezi (ÇİM) İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı.

Toplantıda, ilimiz çocuk izlem merkezinde verilen hizmetlerin ilgili kurum ve kuruluşlar iş birliği ile daha etkin bir şekilde sunulabilmesi açısından alınacak tedbirler ve önlemler değerlendirildi.

Çocuk istismarının önlenmesi ve istismara uğrayan çocuklara bilinçli ve etkin bir şekilde müdahale edilmesi amacıyla kurulan Çocuk İzlem Merkezlerinde; cinsel istismara maruz kalmış çocukların ikincil örselenmesi asgariye indirilerek, adli ve tıbbi işlemler bu alanda eğitimli kişilerden oluşan bir merkezde ve tek seferde yapılıyor.

Hastanemiz ÇİM Sorumlusu Doç. Dr. Selma Tural Hesapçıoğlu tarafından "Çocuk İzlem Merkezi Uygulamaları" konulu sunumu yapılarak, planlanan çalışmalar kapsamında ilgili kurul üyelerinin fikir, görüş ve önerilerinin alınmasının ardından toplantı sona erdi.

İl Sağlık Müdürlüğümüz ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya; Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığı, Ankara Barosu CMK Uygulama Merkezi, Ankara Barosu Çocuk Hakları Merkezi, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü, Ankara İl Jandarma Komutanlığı, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Ankara Müftülüğü, Ankara İl Sağlık Müdürlüğü ve Yenimahalle Eğitim Araştırma Hastanesi Çocuk İzlem Merkezi temsilcileri katılım sağladı.