2. Uluslararası Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Kongresi

Güncelleme Tarihi: 24/04/2019

“2. Uluslararası Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Kongresi”, ikinci GETAT Kongresi
24-27 Nisan 2019 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecektir

İstanbul’da gerçekleştirilecek GETAT 2019 Kongresi’nde; obezite, diyabet, kanser, kalp damar hastalıkları, koruyucu hekimlik, bağımlılık, alerjik hastalıklar, kronik ağrı, nörolojik ve psikiyatrik hastalıklarda geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları ele alınacaktır.
İstanbul’da gerçekleştirilecek GETAT 2019 Kongresi’nde; obezite, diyabet, kanser, kalp damar hastalıkları, koruyucu hekimlik, bağımlılık, alerjik hastalıklar, kronik ağrı, nörolojik ve psikiyatrik hastalıklarda geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları ele alınacak. #Dozund
IMG-20190424-WA0024.jpg
IMG-20190424-WA0027.jpg
Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama Merkezleri ve Üniteleri, Türkiye genelinde 910 sağlık kuruluşunda hizmet vermektedir.

GELENEKSEL TEDAVİ YÖNTEMLERİ

PROLOTERAPİ

Proloterapi vücutta biyomekaniğin bozulması ile ortaya çıkan bel, sırt, boyun ve diz ağrıları başta olmak üzere tüm kas iskelet sistemi kaynaklı ağrılarda kullanılmaktadır.

KAYROPRAKTİK

Kayropraktikte omurgaya elle müdahale edildiğinde, eklemlerin sağlıklı pozisyona getirilmesiyle sinir sıkışmaları kaldırılabilmektedir.

KUPA TERAPİ

Kupa tedavisi dokulardaki besin ögeleri, oksijen ve kan miktarını artırır karbondioksitin ve toksinlerin lenf sistemi yoluyla atımını hızlandırır.

MEZOTERAPİ

Mezoterapi migren tipi ağrı sendromları, saç dökülmesi, akne, selülit gibi sorunların tıbbi çözümünde kullanılır.

APİTERAPİ

Bal arısı ve ürünleri 9000 yıldır şifa amaçlı kullanımaktaı ve günümüzde bu şifa yöntemine apiterapi denilmektedir.

AKUPUNKTUR

Akupunktur iğnesinin sokulması ile vücudun tedavi ve tamir edici mekanizmaları aktifleşmektedir.

HOMEOPATİ

Homeopati kişiye özgüdür. Bu tedavi yönteminde yalnızca hastalık belirtilerine değil, hastanın bütün özeliklerine bakılarak ilaç seçilmektedir.

MÜZİK TERAPİ

Müzik terapi 1850’li yıllara kadar yaklaşık bin yıl boyunca Anadolu coğrafyasında kurumsal olarak uygulanmaktadır.

OZON TERAPİ

Ozon kandaki oksijen miktarını artırarak, dokuların oksijen kullanımını temin ederek kronik hastalıklarda ciddi oranda iyileşme sağlamaktadır.

FİTOTERAPİ

Fitoterapi  vücudun normal işlevlerini uyarmak veya güçlendirmek için kullanılmakta  böylece vücudun kendini iyileştirmesine yardımcı olmaktadır.

HİRUDOTERAPİ

Tıbbi sülüğün salgısının antibakteriyel, ağrı kesici, antiromatizmal, tansiyon düzenleyici, antidepresan, antioksidan, kas gevşetici, bağışıklık sistemini düzenleyici gibi birçok etki göstermektedir.

HİPNOTERAPİ

Hipnoterapide uyarım ve derinleşme yapılarak kişinin odaklanmasının artırılır, bu esnada kişide diğer uyaranlardan uzaklaşma ve gevşemesi sağlanmaktadır.

MAGGOT TERAPİ

Maggot terapide belli bir tür sineğin steril hale getirilmiş maggotları (larvalarının) yara tedavisinde kullanılmaktadır.