Hastanemizde 1-7 Ekim tarihleri arasında anne sütü önemi ile ilgili olarak etkinlik düzenliyoruz

Güncelleme Tarihi: 09/10/2018

Tüm hafta boyunca Emzirme haftasında anne sütü ve emzirme ile ilgili kurum içinde stant çalışmaları yapılıp, emzirme ve bebek beslenmesini anlatan broşürler dağıtılacaktır.Bir bebeğin doğduktan 30 dakika içerisinde anne sütü alması gerekir.Bebeklere ilk 6 ay sadece anne sütü verilmeli sonrasında ek gıdalara başlanmalıdır.Bebekler en az 2 yaş ötesine kadar emzirilmelidir.Anne sütü oda sıcaklığında 3 saat, buzdolabında ise 3 gün ve derin dondurucuda da 3 ay bekleyebilir.Etkinliklerimiz tüm hafta boyunca devam edecektir.