Kurallara Uyun Emeklerimiz Boşa Gitmesin (SABAH GAZETESİ)

• sabahgazetesi14mart.jpg
  • 14mart sabah gazetesi21.jpg
  • sabahgazetesi14martKAPAK.jpg

EMEKLERİMİZ BOŞA GİTMESİN
Ankara'da Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli kahramanlar şunları anlattı: Hemşire Hatice Polat: Hastalığa yakalandım, 3 gün hastanede yattım. Kızımdan ayrı kaldım, onu kaybetme korkusu yaşadım. Kızımın, "Anne seni bir kez görmek istiyorum" seslenişlerine karşılık verememek bir anne için çok zor.

Ne kadar yorulsak da görevimizin başındayız. Salgından birlikte alnımızın akıyla kurtulacağız. Hasta temizlik sorumlusu Cansu Türkşanlı: Salgının başlangıcında çok korkuyorduk. Hastalığa yakalandım ama atlatmayı başardım. Sabredelim, güzel günler kapımızda.

Psikososyal destek uzmanı Vildan Sarı: Virüsün psikolojilerimize de büyük etkisi oldu. Kaygı ve stres bozuklukları, iletişimde aksaklıklar çok fazla görüldü. 'Yakınımıza bir şey olacak mı?' korkusu etrafımızı sardı. Çocuklar sanal dünyaya çok fazla odaklandır. Sanal dünyaya çok kapılmadan iletişimlerimizi sağlıklı şekilde sürdürelim.

PANİK HAVASI YERİNİ UMUDA BIRAKTI
Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Doktor Engin Fidancı: Bir yıldır bu virüsü yenmek için canla başla çalışıyoruz. Aile yaşantımızdan, sosyal hayatımızdan fedakârlık yapıyoruz, hastalarımıza şifa oluyoruz. Pandeminin ilk zamanlarında hastalarımız ölüm korkusuyla hastaneye geliyordu. Ameliyatlarımızı erteliyorduk.

Bizler de korkuyorduk. Salgın hayatımızı, alışkanlıklarımızı, her şeyi değiştirdi. Çevremizde virüse inanmayıp maske takmayan kişiler, yakınlarını kaybedince işin ciddiyetini anladı. Yakınlarımızı kaybetme korkusuyla bir yılı geçirdik. Salgın başladığında ortaya çıkan panik havası tedbirlerle birlikte şimdi yerini umuda bıraktı.
Çünkü hem sağlık çalışanları hem de vatandaşlarımız bu virüsle nasıl başa çıkabileceğimizi biliyoruz. Aşılarımızı olacağız, hijyen kurallarına uyacağız ve bu zor günleri de atlatacağız.

Haber: Burak ÇELİK